Nemzeti

Kedves Bhakták!

Kérlek fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat! Minden dicsőséget Srila Prabhupádnak és Guru Maharájnak!

Idén a koronavírus járvány felbolygatta a világ megszokott rendjét, és ez alól sajnos a fesztiváljaink sem kivételek. Emiatt, mindenki biztonsága érdekében, a magyar yátrá vezetősége azt a döntést hozta, hogy kizárólag Magyarországon élő bhakták vehetnek részt az idei fesztiválokon.

Mindazonáltal igyekszünk mindenki számára elérhetővé tenni a Dhámát, és lehetővé tenni az online részvételt! Az élő közvetítésekeket a Nava Vraja-dhama youtube-csatornán nézhetitek majd, részletekkel később jelentkezünk.

Kérünk Titeket, tartsátok tiszteletben ezt a kérést, és imádkozzunk együtt, hogy jövőre már biztonságos körülmények között, közösen vehessünk részt az Isteni Pár tiszteletére rendezett fesztiválokon!

Következzék néhány hasznos információ azok számára, akik fizikailag is részt tudnak venni:

Nava Vraja Dhama 2020-ban is szeretettel vár Benneteket.  A lelki világban nincs visszalépés, tehát idén is próbálunk új és érdekes programokat kitalálni, amivel örömet tudunk okozni Sri-Sri Radha-Syamasundarának, elégedetté tudjuk tenni Őket és minden kedves Vendégüket.

Mint tudjátok, az összes fesztiválra ingyenes a belépő, a lakomák áráról pedig az aktuális fesztivál tájékoztatójánál kaphattok információkat.

Kérünk Benneteket, hogy szolgálatotokkal és adományaitokkal támogassátok erőfeszítéseinket, hogy megfelelő módon tudjuk együtt szolgálni Radhe-Syamát, az Ő Bhaktáit.

Krisna-völgyben már régóta komoly erőfeszítést tesznek arra a bhakták, hogy meg tudják valósítani a daiva-varnásrama eszményét. Ennek egyik alaptétele, hogy a különböző varnák és asramák különbözőképpen szolgálják a társadalom egészét. Például a brahmacarik tanulmányozzák a szentírásokat, a  grihasták pedig jövedelmük egy részét adományozásra fordítják. Az adományozás intézménye biztosítja a többi asram fenntartását és a murtik imádatához szükséges alapok állandóságát. Srila Prabhupada a Bhagavad-gita 16.fejezetének 1-3. vers magyarázatában így ír erről:

„Az adományozás a családosok kötelessége. Kenyerüket tisztességes úton kell megkeresniük, s jövedelmük ötven százalékát a Krisna-tudat világméretű terjesztésére kell áldozniuk. Olyan intézményeket vagy szervezeteket kell támogatniuk, amelyeknek a  Krisna-tudat  elterjesztése a céljuk. Ügyelniük kell, hogy az adomány megfelelő kezekbe kerüljön. A Bhagavad-gita a későbbiekben megmagyarázza, hogy a jóság, a szenvedély és a tudatlanság kötőerejének megfelelően az adományozásnak is különböző formái vannak. Az írások a jóság kötőerejében végrehajtott adományozást ajánlják, míg a szenvedély és tudatlanság hatása alatt állót nem, mert ez utóbbi csupán kidobott pénznek számít. Adományt adni csak a  Krisna-tudat világméretű terjesztése céljára szabad. Ez a jóság minőségébe tartozó adományozás.”