Rendezvények

Kedves Bhakták!

Kérlek, fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat!

Minden dicsőséget Srila Prabhupadanak!

"A lelki világban - Krsna dicsőítésére - minden nap egy fesztivál. Az Úr örök társait nem terheli a létért folytatott küzdelem, amivel mi szembesülünk a világban. Így minden amit csinálnak, az Krsna dicsőítése és szolgálata…. Ő Isteni Kegyelme személyesen azt mondta: a legjobb módja annak, hogy fenntartsuk a lelkesedésünket, ha rendszeresen együtt éneklünk a bhaktákkal a templomban és ha fesztiválozunk. Ezért tartsatok azonnal egy fesztivált és így mindenki aktívan le lesz foglalva. Nagyon sok fesztivál van amit oda tudok nektek adni. Minden napra egy."

Srila Sivarama Swami Maharaja a Nava Vraja Mahimában írja ezeket a szavakat és idéz Srila Prabhupadától. Azonban ha nem is tudunk minden nap fesztivált tartani, azért vannak különleges és kiemelkedő napok, amikor összegyűlhetünk, énekelhetünk, dicsőíthetjük Krsnát és tiszta bhaktáit. 

E mellett Tribhuvana Sundara Sri-Sri Radha-Syamasundara minden bhaktát számon tart, aki valaha felajánlott Nekik bármilyen csekélységet is. Emlékeznek arra a személyre és szeretnék viszonozni odaadását. Egyházunk vezető bhaktáinak egyik fő feladata, hogy segédkezzenek ebben, s az Isteni Pár lótuszlábaihoz vezető utat könnyebbé tegyék.

Mint minden évben, idén is újabb és újabb inspiráló ötletekkel szeretnének elégedetté tenni titeket, hogy minél többször látogassatok el Krisna-völgybe.

Annak érdekében, hogy mindannyiótokat megfelelően tudjunk szolgálni, mikor eljöttök a fesztiválokra, három alázatos kérésünk lenne. 

Az első: hogy elegendő prasadamot készítsünk, tudnunk kell, hogy érkeztek. Ezt ezen a honlapon való regisztrációval tudjátok jelezni minden alkalommal a fesztivál előtt.

A második: kérjük, vállaljatok szolgálatot, hogy mindenkinek lehetősége legyen valamennyi időt részt venni a fesztiválon. Minél többen vállaltok szolgálatot, annál hosszabb időt tud mindenki Radhe-Syama közelében tölteni.

A harmadik: szükségünk van mindenkinek a hozzájárulására a fesztiválok lebonyolításához. Amennyiben szeretnétek vállalni bármelyik nap lakomájának a szponzorálását (hogy azon a napon a lakoma is ingyenes lehessen a bhaktáknak) vagy fedeznétek a fesztivál egy konkrét költségét, jelezzétek a regisztrációkor a honlapon. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy a fesztivál adományokat kizárólag a fesztivállal kapcsolatos költségekre fordítjuk, a Radhe-Syámának ajánlott adományaitok pedig az Ő közvetlen szolgálatukra van fordítva.

A 2023-as fesztiválok időpontjai:
május 6-7. (szombat-vasárnap): Nrisimha Caturdasi fesztivál & Őszentsége Sivarama Swami Maharaja Vyasa-puja ünnepsége
szeptember 7. (csütörtök: Janmastami fesztivál
szeptember 8. (péntek): Srila Prabhupada Vyasa-puja ünnepsége
szeptember 23-24. (szombat-vasárnap): Radhastami fesztivál
október 22. (vasárnap): Govardhana-puja fesztivál

A járványhelyzet alakulásától függ, hogy milyen formában (személyesen vagy online) tudjuk megünnepelni ezeket az eseményeket. Kérlek, imádkozzatok hogy minél többször találkozzunk!

Várunk Mindannyiótokat, hogy együtt tehessük elégedetté Sri-Sri Radha-Syamasundarát!

Syamajiu dasi