Rendezvények

Kedves Bhakták!

Kérlek, fogadjátok áldásaimat! Minden dicsőséget Srila Prabhupadának.

Bár ez egy elég késői levél, mégis szeretném megköszönni a daksinát, amit májusban, a Vyasa-puja ünnepségemen kaptam tőletek. Annyira elmerültem a Sankalpa-kaumudi írásában, hogy amiatt sok más kötelességemnek - köztük ennek - nem tudtam eleget tenni.

Köszönöm nektek. Eltettem az adományaitokat arra az esetre, ha valamilyen vészhelyzetben fel kellene használni azokat Radha-Syama szolgálatában. Most bizonytalan időket élünk. Vigyázzatok magatokra és maradjatok Krisna-tudatosak.
Örök jóakarótok Srila Prabhupada szolgálatában:
Sivarama Swami

 

Kedves Bhakták!

Kérlek fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat! Minden dicsőséget Srila Prabhupádnak és Guru Maharájnak!

Idén a koronavírus járvány felbolygatta a világ megszokott rendjét, és ez alól sajnos a fesztiváljaink sem kivételek. Emiatt, mindenki biztonsága érdekében, a magyar yátrá vezetősége azt a döntést hozta, hogy kizárólag Magyarországon élő bhakták vehetnek részt az idei fesztiválokon.

Mindazonáltal igyekszünk mindenki számára elérhetővé tenni a Dhámát, és lehetővé tenni az online részvételt! Az élő közvetítésekeket a Nava Vraja-dhama youtube-csatornán nézhetitek majd, részletekkel később jelentkezünk.

Kérünk Titeket, tartsátok tiszteletben ezt a kérést, és imádkozzunk együtt, hogy jövőre már biztonságos körülmények között, közösen vehessünk részt az Isteni Pár tiszteletére rendezett fesztiválokon!

"A lelki világban - Krsna dicsőítésére - minden nap egy fesztivál. Az Úr örök társait nem terheli a létért folytatott küzdelem, amivel mi szembesülünk a világban. Így minden amit csinálnak, az Krsna dicsőítése és szolgálata…. Ő Isteni Kegyelme személyesen azt mondta: a legjobb módja annak, hogy fenntartsuk a lelkesedésünket, ha rendszeresen együtt éneklünk a bhaktákkal a templomban és ha fesztiválozunk. Ezért tartsatok azonnal egy fesztivált és így mindenki aktívan le lesz foglalva. Nagyon sok fesztivál van amit oda tudok nektek adni. Minden napra egy."

Srila Sivarama Swami Maharaja a Nava Vraja Mahimában írja ezeket a szavakat és idéz Srila Prabhupadától. Azonban ha nem is tudunk minden nap fesztivált tartani, azért vannak különleges és kiemelkedő napok, amikor összegyűlhetünk, énekelhetünk, dicsőíthetjük Krsnát és tiszta bhaktáit. 

E mellett Tribhuvana Sundara Sri-Sri Radha-Syamasundara minden bhaktát számon tart, aki valaha felajánlott Nekik bármilyen csekélységet is. Emlékeznek arra a személyre és szeretnék viszonozni odaadását. Egyházunk vezető bhaktáinak egyik fő feladata, hogy segédkezzenek ebben, s az Isteni Pár lótuszlábaihoz vezető utat könnyebbé tegyék.

Mint minden évben, idén is újabb és újabb inspiráló ötletekkel szeretnének elégedetté tenni titeket, hogy minél többször látogassatok el Krisna-völgybe.

Annak érdekében, hogy mindannyiótokat megfelelően tudjunk szolgálni, mikor eljöttök a fesztiválokra, három alázatos kérésünk lenne. 

Az első: hogy elegendő prasadamot készítsünk, tudnunk kell, hogy érkeztek. Ezt ezen a honlapon való regisztrációval tudjátok jelezni minden alkalommal a fesztivál előtt.

A második: kérjük, vállaljatok szolgálatot, hogy mindenkinek lehetősége legyen valamennyi időt részt venni a fesztiválon. Minél többen vállaltok szolgálatot, annál hosszabb időt tud mindenki Radhe-Syama közelében tölteni.

A harmadik: szükségünk van mindenkinek a hozzájárulására a fesztiválok lebonyolításához. Amennyiben szeretnétek vállalni bármelyik nap lakomájának a szponzorálását (hogy azon a napon a lakoma is ingyenes lehessen a bhaktáknak) vagy fedeznétek a fesztivál egy konkrét költségét, jelezzétek a regisztrációkor a honlapon. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy a fesztivál adományokat kizárólag a fesztivállal kapcsolatos költségekre fordítjuk, a Radhe-Syámának ajánlott adományaitok pedig az Ő közvetlen szolgálatukra van fordítva.

A 2020-as fesztiválok időpontjai:
május 10. (vasárnap): Nrisimha Caturdasi fesztivál & Őszentsége Sivarama Swami Maharaja Vyasa-puja ünnepsége
augusztus 12. (szerda): Janmastami fesztivál

augusztus 13. (csütörtök): Srila Prabhupada Vyasa-puja ünnepsége
augusztus 30. (vasárnap): Radhastami fesztivál
november 15. (vasárnap): Govardhana-puja fesztivál

Várunk Mindannyiótokat, hogy együtt tehessük elégedetté Sri-Sri Radha-Syamasundarát!

Syamajiu dasi