Nitya-seva Hírlevél - 36. szám

 2018. szeptember

 Kedves Bhakták!
 
Szeptember hónap rögtön két fontos fesztivállal, Sri Krisna Janmastamival és Srila Prabhupada Vyasa-puja ünnepségével kezdődött: ha itt voltatok, tudjátok, milyen csodálatos volt mindkét nap, azok számára pedig, akik nem tudtak eljönni, már az előző számban közöltünk egy kis ízelítőt e két nagy eseményről.

Alig két hétre rá már a Radhastami fesztiválra láttuk vendégül a bhaktákat! Radha-Syama egy új, gazdagon hímzett ruhában, színes virág-kunjában várta a fesztiválra érkezőket. Többen kérdeztétek, mivel kentük be Srimati Radharani testét, hogy arany színben pompázzon. A válasz az, hogy amint a sastrából jól tudjuk, Srimati Radharani testének a színe az olvadt aranyéhoz hasonlítható, s van, amikor ezt meg is nyilvánítja nekünk, s van, amikor feltételekhez kötött helyzetünkben nem láthatjuk ezt. Radhastami napján kegyesen látni engedte nekünk is testének transzcendentális arany színét.

A program kissé másképp alakult a tervezetthez képest: a kirtana, amit Őszentsége Sivarama Swami Maharaja és Őszentsége Bhakti Bhringa Govinda Swami Maharaja vezettek, olyan nektári volt, hogy nem lehetett időben abbahagyni! Így későbbre csúszott a lecke, sőt az avatás is, az abhisekára pedig délelőtt helyett csak késő délután került sor. Este tovább folytatódott a boldog éneklés Radha-Syama örömére,  egészen hajnali 2 óráig.

A fesztivált szombaton tartottuk, hogy minél többen részt tudjatok venni rajta, de mint tudjátok, Srimati Radharani megjelenésének napja valójában hétfőre esett. Így két nappal a nagy fesztivál után tartottunk egy másik fesztivált! Sivarama Maharaja és Govinda Maharaja rövidre tervezték a kirtanát, mondván: „Fáradtak a bhakták, inkább majd leülünk bhajanázni utána.” De Radha-Syamának más tervei voltak: ezen a napon is úgy elmerültünk a szent név nektárjában, hogy egészen 11 óráig húzódott el a kirtana! Utána Adikarta Prabhutól hallhattunk Srimati Radharani 25 transzcendentális tulajdonságáról. Ezt puspanjali követte kis Radha-Syama örömére, majd a bhakták megtisztelhették a maha-prasadát, amit a szakácsok a délelőtt folyamán készítettek az Uraknak felajánlásul. Mindezek után este újra leültünk énekelni. Bhajanával kezdtünk, de bármennyire fáradtak is voltak a bhakták, a transzcendentális boldogság rövid időn belül ismét táncra ösztönözte őket, úgyhogy a kezdeti bhajana hamar kirtanába torkollott.

Az előző számban említettük, milyen sokan voltatok, akik Janmastamin Syamasundara örömére ajánlottatok Nitya-seva adományokat. Nos, Srimati Radharani részére még több felajánlás érkezett! Egy kedves bhakta házaspár már korábban ígéretet tett egy Nitya-seva szponzorálására. Egy év alatt gyűjtötték rá össze úgy a laksmit, hogy annyit költöttek, amennyire a prabhu fizetéséből telt, a mataji fizetését pedig félretették, s Radhastamin ajánlották fel az összeget Radha-Syama lótuszlábainál. Három új befizető csatlakozott a Nitya-sevások csapatához, és ismét sokan voltatok, akik erre a kedvező ünnepre időzítettétek a részletfizetéseiteket. Mindezeken kívül szeptemberben még egy család emelte fel a Nitya-seva befizetését a régi összegről az újra, és egy másik családnak is sikerült befejeznie egy teljes nap szponzorálását. Radha-Syama és Gaura-Nitai nevében nagyon szépen köszönjük az adományaitokat!

Már csak egy nagyobb fesztivál szerepel az idei kalendáriumban: Govardhana-puja ünnepe, melyet november 10-én, szombaton fogunk tartani itt Krisna-völgyben. Szeretettel várunk mindannyiótokat! Az októberi szabad napok közül pedig még az alábbiak közül tudtok választani Nitya-seva felajánlásaitok számára:
 
4., 5., 6., 9., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 21., 22., 23., 26., 27. és 30.

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
Syamajiu Dasi

2018. október 11., Új Vraja-dhama

Hogyan segíthet?

Letölthető anyagok