58. szám - Nitya-seva Hírlevél

 2020. július

 Kedves Bhakták!
 
Lehetetlen úgy írni július haváról, hogy ne tennénk említést a Krisna-völgyi Búcsúról. Biztos sokan tudjátok, hogy a Búcsú az egyik legfőbb prédikáló-rendezvényünk, melynek három napja alatt több mint nyolcezer vendég látogat el Krisna-völgybe Radha-Syamához, és különböző lelki tevékenységekben vesz részt. Az idén arra számítottunk, hogy a vírushelyzet miatt sok más rendezvényhez hasonlóan ez is elmarad majd, egy hónappal a tervezett időpont előtt azonban kiderült, hogy mégis megtartjuk. Általában hónapokig szokott tartani minden előkészület, de az idén így mindössze egy hónap volt rá, hogy mindent megszervezzünk.

A három nap alatt ebben az évben ötezer látogatót fogadtunk: a vendégházak megteltek, a fesztiválsátrakat és bódékat elárasztották az érdeklődők, az étteremben pedig alig tudtak a bhakták lépést tartani a rendelésekkel. Nagy örömünkre szolgált, hogy bár a koronavírus miatt sokan otthon maradtak, rengetegen voltak, akik kimerészkedtek, ellátogattak hozzánk, és betekintést nyerhettek az életünkbe. Ezekben a nehéz időkben egyre többen vannak, akik felismerik az anyagi lét hiábavalóságát, és a lelki dolgoknál igyekeznek menedékre lelni. Természetes, hogy ilyenkor Isten és a lelki élet felé fordulunk, hiszen ezek nyújtanak valódi megnyugvást a lélek számára. Így Krisna-völgy – mely mind Magyarországon, mind Európában kiemelkedő lelki központnak számít – még vonzóbbá vált az emberek számára. Mi pedig boldogan próbáltuk megnyitni a Krisna-tudat útját mindazok előtt, akik eljöttek a Búcsú ideje alatt.

Az egyik vendégünk a Búcsúban Gyöngyi volt. Gyöngyi tavaly októberben került közelebbi kapcsolatba a bhaktákkal, amikor találkozott egy könyvosztó bhaktával az utcán. Akkor kapta meg Srila Prabhupada Bhagavad-gitáját és a Srimad-Bhagavatam hetedik énekét. Teljesen lenyűgözte a tudás, amit a könyvekből kapott, és nagy hálát érzett a szívében. Gyöngyi már gyermekkora óta vegetáriánus, s mindig is közeli és személyes kapcsolatot ápolt Istennel. Srila Prabhupada könyveiből megtudta, mi a neve annak az Istennek, illetve hogyan néz ki az az Isten, akit már évek óta imádott. Mivel szerette volna kifejezni a háláját, amit a könyvek iránt érzett – melyek segítettek megerősíteni a kapcsolatát Istennel –, úgy döntött, adománnyal segíti Srila Prabhupada könyveinek terjesztését.

Ezzel a szándékkal ment oda egyik nap az egyik könyvosztóhoz az utcán. A bhakta elkérte a telefonszámát, és később kapcsolatba lépett vele, melynek hatására elkezdett templomba járni, bhaktákkal találkozni, s rendszeresen részt vett a programokon. A Búcsúban olyan szerencsében volt része, hogy találkozott Sivarama Swamival, aki még inkább bátorította lelki gyakorlataiban. A szívében mindig vágyott arra, hogy személyesen etesse és öltöztesse az Urat, s amikor hallott arról, hogy ha valaki adományoz a Nitya-seva projektre, örök időkre ezeket a tevékenységeket fogja támogatni, ő is kedvet kapott a Nitya-sevához. Nagylelkű, könyvosztásra adott adománya mellett így azt is eldöntötte, hogy egy Nitya-seva napot is szponzorál, s ő lett az egyik új támogatónk múlt hónapban.

Júliusban így összesen kilenc új támogató csatlakozott a Nitya-seva köréhez, akik közül nyolcan ugyanazon a héten jelentkeztek. Köszönjük szépen mindannyiótoknak, akik adományaitokkal segítitek Sri-Sri Radha-Syama és Sri-Sri Gaura-Nitai imádatát.

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
Syamajiu Dasi

2020. augusztus 11.

Letölthető anyagok