55. szám - Nitya-seva Hírlevél

 2020. április

 Kedves Bhakták!
 
 Új-Vraja-dhama egyik célja kezdetektől fogva az önfenntartás volt, az az álom azonban, hogy egy alternatív életmód bemutatásában megfelelő példát tudjunk mutatni a világnak, egyelőre még nem valósult meg teljesen. Sok mindent tettünk ezen a téren, s talán az is igaz, hogy többet értünk el, mint eddig mások. Hosszú út áll még azonban előttünk, sokat kell még fejlődnünk e tekintetben. Az Úr elrendezéséből hirtelen egy olyan „vészhelyzetben” találtuk magunkat, amely miatt komolyabb lépéseket kellett tennünk, hogy továbblépjünk a teljes önfenntartás irányába.

Közösségünk önkéntes karanténba vonult – melynek nem tudjuk, mikor lesz vége –, s így több energiát és munkaerőt tudunk a mezőgazdasági tevékenységekre fordítani. Mindemellett próbálunk befelé fókuszálni: a bhakták mind egyéni, mind közösségi szinten a lelki életük erősítésén munkálkodnak. A szolgálatok is átalakultak: egyre többen vesznek részt a termelésben a zöldség- és virágkertben, valamint a szántóföldeken.

A bhakták egy másik csoportja elkezdett helyi termékek előállításával foglalkozni. Már évek óta van saját gabonánk és lisztünk, úgyhogy belefogtunk a tésztagyártásba. Újrahasznosítjuk a használt irodai nyomtatványokat, s így papírtáskákat, dobozokat, tálcákat, sőt, új papírt is készítünk. Sok ötlet merült már fel az évek során, melyek most kezdenek kibontakozni és megvalósulni. Ebből a szempontból ez egy inspiráló periódus, hiszen továbbléptünk azon az úton, mely a teljes önfenntartás irányába visz bennünket. Reméljük, nemsokára újra megnyílnak majd a kapuink mind a bhakták, mind a látogatók előtt, hogy ti is részesei tudjatok lenni ezeknek a változásoknak.

A világ jelenlegi helyzete kissé felrázta a bhakta-közösségeket, s több adományozót is komoly döntések meghozatalára ösztönzött. Az egyik magyar Nitya-seva támogató befizetésének még a fele hátravolt, de ebben a hónapban meghozta azt a bátor döntést, hogy befizeti a maradék összeget. Bár ez az időszak pénzügyileg sokunk számára kihívást jelent, és lehet, hogy a bevételeink most nem úgy alakulnak, ahogy azelőtt, ő mégis most szerette volna befejezni a fizetést. Amikor megköszöntük a kedves adományát, nagyon lelkesítő, alázatos választ kaptunk tőle. Azt írta, hogy ő egyszerűen csak visszaadta Krisnának azt a pénzt, amihez egy családi ingatlan eladásából jutott. S bár az összes pénzt odaadta, amit a tranzakcióból kapott, őszinte módon nem a sajátjának, hanem Radha-Syama tulajdonának tekintette azt. És bár nincs most más bevétele a járvány kezdete óta, ezt az összeget mégis Radha-Syamának és Gaura-Nitainak szerette volna adni. Meg akarta ragadni ezt a lehetőséget, hogy örök szolgálatot ajánljon fel az Isteni Párnak, s hogy segítsen Sivarama Swaminak a murtiknak végzett szolgálatában.

Emellett négy új napot foglaltak még le támogatók Aksaya-tritiya napján, mely kedvező nap arra, hogy fogadalmakat tegyünk s adományozásba kezdjünk. Szeretnénk megköszönni minden kedves támogatónknak a továbbra is érkező adományait – azt, hogy még ilyen nehéz körülmények közt is kitartotok. Tetteitek, valamint a fentebb említett és ahhoz hasonló történetek felbecsülhetetlen inspirációt nyújtanak nekünk a szolgálatainkban!

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
Syamajiu Dasi

2020. május 10., Új Vraja-dhama

Hogyan segíthet?

Letölthető anyagok