54. szám - Nitya-seva Hírlevél

 2020. március

 Kedves Bhakták!
 
A koronavírus cunamiként borította be a világot, maga alá temetve mindenkit, és saját akarata szerint formálta át életünket. Új-Vraja-dhama sem volt ez alól kivétel: a bhakták élete itt is megváltozott. Mikor először érték el a vírusról szóló hírek közösségünket, a bhakták nem gondolták, hogy bármi aggodalomra lenne okuk. Mire a fertőzés elérte Európát, közösségünk vezetői már bevezettek megelőző korlátozásokat. A misszionárius és önkéntes bhaktákat kérték, hogy ne menjenek külföldre, s még Budapestre utazni is csak szükséges esetekben lehetett.

Nem sokkal ezután, mikor a fertőzés egyre több helyen ütötte fel a fejét Európában, a vezetőink úgy döntöttek, hogy bezárják Új-Vraja-dhama kapuit, vagyis senki nem mehet ki, és senki nem jöhet be. Néhány nap múlva a gurukula is bezárt, s a somogyvámosi bhaktáknak el kellett fogadniuk azt a szomorú tényt, hogy csak online láthatják szeretett Uraikat.

A farm bizonyos tevékenységei megszűntek, sok bhaktának megváltozott a szolgálata. Az Indiában lévő bhaktákat is hazahívtuk, s szeretett lelki tanítómesterünk, Őszentsége Sivarama Swami is a lehető leghamarabb hazarepült Magyarországra, hogy csatlakozzon a közösséghez a szükség órájában. Mire önkéntes karanténunk második hetébe értünk, a nagyvilágban egyre több szörnyűséggel találják szembe magukat az emberek, s valószínűleg egy darabig még így is lesz.

Kedves Nitya-seva támogatók, ebben a kaotikus helyzetben a Nitya-seva csoport tagjai rendszeresen imádkoznak Radha-Syamához, hogy védjen meg mindannyiótokat a családtagjaitokkal együtt. Imádkozunk, ugyanakkor tudatában vagyunk annak, hogy az Úr védelme nem feltétlenül olyan formában jelenik meg, ahogyan azt mi elvárjuk. Mindannyian örökké kapcsolatban álltok Radha-Syamával az adományaitokon és szolgálataitokon keresztül, Ők pedig a legkisebb Nekik végzett szolgálatról sem feledkeznek meg. Mindannyian ott vagytok mélyen az Ő szívükben, és a miénkben is. Tudjuk, hogy sokan nehézségeken mentek most keresztül, és hogy a jövő bizonytalannak tűnik. De sose feledjétek: az Úr Caitanya tízezer éves aranykora zajlik éppen, és biztos csodálatos dolgok várnak az emberiségre!

Ebben az időszakban még inkább menedéket kell vennünk az Úrnál, és teljes hittel el kell fogadnunk, hogy valóban gondoskodni fog rólunk. Még ha szomorúság ér is minket, tudnunk kell, hogy mindent az Úr védelmező kezeitől kapunk, és az Ő irányítása alatt történik velünk minden. Lehet, hogy elveszítjük szeretteinket vagy a bevételi forrásainkat, sőt, talán az életünket is, de Radha-Syama mindig velünk marad.

Radha-Syama védelmező szeretetének egyik példáját szeretett bhakta-társunk, Priya Sakhi Devi Dasi történetében láthatjuk, aki az egyik Nitya-seva támogatónk, s aki az Úr Ramacandra megjelenési napjának reggelén hagyta el a testét. Radha-Syama iránti szeretete olyan hatalmas volt, hogy Ők a legnagyobb mértékű viszonzásban részesítették. Férjével, Rasesvara Dasaval avatást fogadtak el Srila Sivarama Swamitól. Az Úr teljes védelmet nyújtott a lelkének azáltal, hogy megkapta a lehető legnagyobb áldást: avatást nyert az Ő tanítványi láncolatába. Továbbra is szívünkben és imáinkban tartjuk őt és a férjét, és sok erőt kívánunk a családtagjainak elvesztése feldolgozásában.

Imádkozunk jólétetekért, és reméljük, nemsokára találkozunk – mihelyt Új Vraja-dhama kapui újra nyitva állnak! Addig is vigyázzatok magatokra!

 

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
Syamajiu Dasi

2020. április 8., Új Vraja-dhama
 

Letölthető anyagok