48. szám - Nitya-seva Hírlevél

 2019. szeptember

Kedves Bhakták!
 
Szeptember végére a meleg nyári napoktól is elbúcsúzhattunk. A hónap első két hetében még sok vendéget lehetett látni a farmon, s a nyár végén itt dolgozó önkéntesek közül is többen itt maradtak szeptember közepéig a zöldségkertben, az étteremben, a tehenészetben vagy a befőző üzemben, majd egy-két kivétellel ők is hazatértek.

A Radhastami-fesztiválra jövő vendégek közül sokan már a rendezvény előtti pár napot is itt töltötték. Az ünnep kiemelt vendégei Őszentsége B. B. Govinda Maharaja, Őszentsége Candramauli Maharaja, s még pár idős Srila Prabhupada-tanítvány volt. Hosszú, eksztatikus kirtanákat, lelkesítő leckéket tartottak, lélegzetelállító darsanákban részesülhettünk, s így hamar eltelt a fesztivál hétvégéje.

E hónapban a megszokotthoz képest több új Nitya-seva adományozóban is bővelkedtünk, hiszen négy új támogató csatlakozott a Nitya-sevások csapatához, s rajtuk kívül két család kezdte el a második Nitya-seváját részletekben befizetni!

Szokásunkhoz híven hadd említsük meg az egyik adományozónkat, hiszen minden szponzornak megvan a maga története arról, hogy mi inspirálja egy Nitya-seva elkezdésére. Ezek a történetek emlékeztetnek minket arra, hogy Radha-Syama és Gaura-Nitai valójában milyen személyesek, és milyen szeretettel viseltetnek irántunk.

Egy budapesti házaspár már két éve gyakorolja a Krisna-tudatot. Rendszeresen járnak a budapesti templomba, és lassan, de biztosan egyre mélyítik a lelki gyakorlataikat. Pár hónapja elkezdtek naponta darsana-képeket kapni Sri Sri Radha-Syamasundaráról WhatsAppon keresztül Mohana dasától, s ily módon mindennap személyes kapcsolatba kerültek az Isteni Párral. A hölgy egyik nap azt küldte válaszüzenetében, hogy a kozmetikában, ahol dolgozik, mindennap tett el egy bizonyos összeget abból a laksmiból, amit a vendégeitől kapott, hogy azt odaadhassa majd az Uraknak adományba. Végül olyan sok összegyűlt, hogy úgy gondolta, azzal az összeggel már akár egy Nitya-sevát is el tud kezdeni. Feltárta ezt a vágyát a férjének, aki boldogan egyezett bele, mivel ő is vágyott arra, hogy elkezdjenek támogatni egy napi örök imádatot. Pusztán azáltal, hogy naponta látták Radha-Syamát, olyan erős ragaszkodás ébredt bennük Irántuk, hogy mindketten úgy érezték a szívükben, hogy szeretnének örök kapcsot létesíteni Velük. Ez is bizonyítja, hogy Radha-Syamasundara soha nem hanyagol el senkit, aki csak a legkisebb hajlandóságot is mutatja arra, hogy szolgálni szeretné Őket.
 
Jaya Radha-Syama!

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
 
Syamajiu Dasi

2019. október 10., Új Vraja-dhama

Letölthető anyagok