39. szám - Nitya-seva Hírlevél

 2018. december

 Kedves Bhakták!
 
December a könyvosztás jegyében telt a bhakták számára az összes magyarországi templomunkban és központunkban. A Srila Prabhupada Maraton alatt a lehető legtöbb bhakta osztja teljes időben alapító acaryánk transzcendentális könyveit, s azok közül, akik nem tudják teljes időben végezni ezt a szolgálatot, aki csak teheti, igyekszik időt szakítani rá, hogy ő is részt tudjon venni ebben a csodálatos misszióban.

Az előző évekhez hasonlóan innen, Krisna-völgyből is annyi bhakta utazott el sankirtanázni, amennyien csak tudtak. Ilyenkor minden más tevékenységet próbálunk a lehetőségek szerint minimálisra csökkenteni, s a lehető legkevesebb bhaktával ellátni az itthoni szolgálatokat. Ez is azt a célt szolgálja, hogy minél többen tudják Radha-Syama kegyét osztani az elesett lelkeknek Srila Prabhupada könyvei formájában – az utcákon, a parkolókban, az üzletekben és az emberek otthonaiban egyaránt.

Radha-Syama és Gaura-Nitai kegyéből ismét egy nagyon sikeres maratont tudhat maga mögött a magyar yatra. Csak innen, Krisna-völgyből száz bhakta tudott kimenni osztani a maraton során teljes vagy részidőben, és csak ők 25 ezer könyvet osztottak ki! December 24-én érkeztek haza a sankirtanázó bhakták, akiket nagy örömmel és sok-sok maha-prasadammal vártunk, s rögtön hatalmas kirtanát is tartottunk aznap este Radha-Syama örömére. Sokszor kérdezik tőlünk az emberek az utcán karácsony előtt, hogy a krisnásoknak hogyan telik a szenteste. Hát ugyanúgy, ahogyan az év többi napja is: együtt énekeljük a szent nevet, és együtt táncolunk az Urak elégedettségére. Hiszen a lelki világban is mindennap fesztivál van!

Az országos sankirtana-fesztivált december 31-én tartottuk a budapesti templomban. Gaura-Nitai nagy elégedettséggel hallgatta végig a sankirtanás bhakták élménybeszámolóit és a csodálatos eredményeikről szóló tájékoztatót. Este pedig újra elindultak a bhakták, hogy tovább osszák a kegyet, ezúttal a szent név formájában: hiszen az éjszakai harinama Budapest belvárosában az évek során már hagyománnyá vált.

Nitya-seva fronton pedig nagy előrelépés történt decemberben: hosszú hónapok munkájának eredményeképp elkészült egy olyan anyag, ami nem-bhaktáknak, illetve a még nagyon új érdeklődőknek is érthetően és emészthetően magyarázza el a Nitya-seva projektet. Mivel a Nitya-seva az Urak murti-formája imádatának támogatását jelenti, ez a bhakták számára érthető és befogadható. Az új anyagnak köszönhetően immár olyanok előtt is megnyílik a lehetőség az adományozásra, akiknek nincs előzetes ismerete a filozófiánkról és a murti-imádat hagyományairól. Az új prezentáció és a szóróanyagok egyszerűen és érthetően magyarázzák el a szükséges ismereteket a „laikusoknak” is, s olyan nagy sikerrel debütáltak, hogy az első két család, akiknek Mohana Dasa bemutatta az anyagot, teljes Nitya-sevát vállaltak: az egyik család át is utalta a teljes összeget, a másik pedig részletekben kezdte el a támogatást. Jaya Radha-Syama!

S mivel ezt a hírlevelet már 2019. január közepén fogjátok olvasni, szerettük volna az idei Krisna-völgyi fesztiválok dátumait is kiküldeni Nektek, hogy ennek megfelelően tudjátok tervezni az új évet:
 
május 18. (szombat): Nrisimha-caturdasi fesztivál
május 19. (vasárnap): Sivarama Swami Maharaja Vyasa-puja ünnepsége
augusztus 23. (péntek): Sri Krisna Janmastami
augusztus 24. (szombat): Srila Prabhupada Vyasa-puja ünnepsége
szeptember 7. (szombat): Radhastami fesztivál
október 27. (vasárnap): Govardhana-puja fesztivál
 
Várunk szeretettel mindannyiótokat!
 
Végezetül pedig tekintsetek be a januári Nitya-seva naptárba, melyben a következő napok várnak még támogatókra:
 
3., 4., 5., 7., 9., 10., 13., 14., 15., 16., 17., 19., 20., 22., 24., 27., 28. és 30.

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
Syamajiu Dasi

2019. január 12., Új Vraja-dhama

Hogyan segíthet?

Letölthető anyagok