35. szám - Nitya-seva hírlevél

2018. augusztus

Kedves Bhakták!
 
Augusztus hónap sikeres prédikáló programokkal kezdődött mind Budapesten, mind Krisna-völgyben. A budapesti templomban India Varázsa fesztivált, itt pedig Gasztro fesztivált tartottunk a látogatóknak. Mindkét rendezvényen sokan érkeztek Gaura-Nitaihoz és Radha-Syamához vendégségbe, s színes programok keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők az indiai kulúrával és konyhaművészettel.

Az Úr Balarama megjelenési napját pedig augusztus végén ünnepeltük. Radha-Syama egy könnyű, nyári új ruhát kapott ajándékba. Eredetileg parikramát terveztünk az Úr Balarama kedvteléseinek helyszíneire, de mivel az időjárás esősre fordult, a templomszobában tartottuk meg a kirtanákat, a bhajanákat, a kathát, a színdarabot és a puspanjalit is az Úr örömére.

S bár Sri Krisna Janmastami és Srila Prabhupada megjelenési napja már szeptember elejére esett, mivel annyira frissek az élmények e két csodálatos napról, úgy gondoltuk, inkább ebben a számban teszünk említést ezekről az eseményekről is. Syamasundara megjelenésének napján az a kedvtelés nyilvánult meg az oltáron, amikor a gopik Sonkhnál főztek, s a teheneiket a közelben legeltető tehénpásztorfiúk megérezték a készülő ételek illatát, ami a főzés helyszínére vonzotta őket. A tehénpásztorlányok először úgy tettek, mintha nem látnák őket szívesen, majd egy játékos szóváltás után végül beleegyeztek, hogy a gopák is részt vegyenek a készülő lakomán.

A fesztivál egyik díszvendége mozgalmunk híres szakácsa, Kurma prabhu volt, aki ezelőtt még soha nem látogatott Krisna-völgybe, Radha-Syama elrendezéséből pedig pont akkor jött, amikor főzős kedvtelés zajlott az oltáron. :-) Főzéstudománya mellett egy másik oldaláról is megismerhettük: reggel eksztatikus kirtanát vezetett, melyet követően másik kiemelt vendégünktől, Őszentsége Mahadyuti Swamitól hallhattunk Krisna megjelenéséről. A nap további részében szintén kinti programok lettek volna, de mivel az időjárás ekkor sem kedvezett nekünk, végül az egész napot a templomszobában tölthettük Radha-Syama társaságában. Kis Radha-Syama hintázott, folyamatosan énekeltünk Nekik, s amikor épp nem kirtanával vagy bhajanával dicsőítettük Őket, krisna-kathát hallgattunk a kedvteléseikről.

Janmastami estéjén láthattuk a nemrég készített, Srila Prabhupada életéről szóló A mantra, a mozgalom és a Swami, aki az egészet elkezdte című filmet is, amely még inkább tudatosította bennünk azt, hogy kinek köszönhetjük azt a rengeteg nektárt, amiben nemcsak Janmastamin, hanem nap mint nap részünk van, s a film megalapozta a bhakták másnapi meditációját is. Srila Prabhupada Vyasa-pujáján is eksztatikus kirtanával kezdődött a reggel, s utána tanítványaitól hallhattunk Srila Prabhupada kedvteléseiről. A Vyasa-puja-könyv felajánlása után pedig a bhakták olvasták fel a felajánlásaikat s fejezték ki hálájukat Srila Prabhupadának azért a rengeteg erőfeszítésért, amit azért tett, hogy megmentsen minket az anyagi lét óceánjából, és a legmagasabb rendű áldásban részesítsen bennünket.

Nagyon sokan Nitya-seva adománnyal örvendeztették meg Syamasundarát megjelenésének kedvező napján, úgyhogy Nitya-seva bevételek szempontjából rekordnapot zártunk! Egy új támogató család fizetett Janmastami előtt egy teljes Nitya-sevát, és sok bhakta erre a napra időzítette a részletfizetéseit. Nagyon szépen köszönjük az adományaitokat, biztosak lehettek benne, hogy Radha-Syama nagyon elégedett a szolgálatotokkal! És kérlek, ne felejtsétek: elérkeztünk a Nitya-seva projekt utolsó 3 évéhez, hiszen 3 év múlva Janmastamin már azt szeretnénk Syamasundarának felajánlani, hogy összegyűlt a teljes összeg, ami a jövőbeni imádatukat fedező befektetésekhez szükséges, s hogy az év összes napját már lefoglalták a támogatók!

Pár nap múlva pedig már Srimati Radharani megjelenési napját fogjuk ünnepelni: várunk mindannyiótokat szeretettel, hogy együtt ajánlhassunk egy csodaszép fesztivált Srimati Radharani örömére. Reméljük, Vrindavana Királynőjét is sikerül ilyen sok szép adománnyal megörvendeztetni majd, mint amivel Vrindavana Hercegét tettétek elégedetté!
 
Végezetül pedig álljanak itt a szeptemberi szabad napok, melyek támogatóikra várnak:
 
5., 6., 7., 8., 9., 11., 13., 18., 20., 21., 23., 26., 27., 28.

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
Syamajiu dasi

2018. szeptember 10., Új Vraja-dhama

Hogyan segíthet?

Letölthető anyagok