Govardhana puja

2018. november 10. (szombat)

"A tehénpásztorok megkérdezték Krisnát, hogyan is képzelte el a yajnát, s Krisna a következő útmutatásokat adta nekik: "A yajnára összegyűjtött gabonából és tisztított vajból készítsetek finom ételeket, főzzetek rizst, dált, halavát, süssetek pakorát, purit, s készítsetek tejből finom édességeket: édesrizst, rabrit és édes golyókat, sandesát, rasagullát, laddut. Hívjatok meg tanult brahmanákat, hogy az áldozat alatt a megfelelő védikus himnuszokat skandálják és lebonyolítsák a tűzáldozatot. Adományozzatok sok gabonát és pénzt a brahmanáknak! Ékesítsétek fel a teheneket és jól etessétek meg őket. Az alacsonyabb rendű állatoknak - például a kutyáknak - és az érinthetetlennek tartott ötödik kasztba tartozó candaláknak is adjatok bőségesen prasadamot! Miután friss fűvel megetettétek a teheneket, elkezdhetitek a govardhana-puja nevű áldozatot. Ezzel az áldozattal nagy örömet szereztek majd nekem."

"Aki semmibe veszi a Govardhana-hegy imádatát annak ellenére, hogy én magam adtam rá utasítást, az nem lehet boldog. Sok-sok kígyó él a Govardhana-hegyen, s akik elhanyagolják előírt kötelességüket, a govardhana-puját, azokkal ezek a mérges kígyók végeznek majd." (Krisna-könyv: A Govardhana-puja)

 

Regisztráció

A regisztráció 2018. október 22-én fog nyílni és 2018. november 04. napján zárulni

Amenyiben valaki nem registrál ez idő alatt, de szeretne a lakomán részt venni, a prasadam díja 5.000,- Ft/fő lesz.

 

Prasadam díja

A prasadam díja napon 2.000,- Ft/fő/lakoma

 

Sri Govardhana-lal idén NEM cukrot vár tőletek (mert a lelkes vaisnavák annyit adományoztak, hogy egy darabig kitart Neki), hanem fejenként 40 dkg NATÚR kesudiót, vagy blansírozott - héj nélküli - mandulát, vagy 4 db vanília rudat, illetve a sok-sok édességet.

Az édességek elkészítésével, sztenderdjével kapcsolatban Asta Sakhi dd tud adni tájékoztatást.

A magokat és az édességeket a Syama kundaban elhelyezett sátorban lehet leadni