Rama Navami

"A félistenek imáit meghallgatva az Istenség Legfelsőbb Személyisége, Maga az Abszolút Igazság közvetlenül megjelent kiterjedésével és kiterjedésének kiterjedéseivel. Szent nevük Rama, Laksmana, Bharata és Satrughna volt. Így jelentek meg négy alakban e híres inkarnációk Dasaratha Maharaja fiaiként."  (Srimad-Bhagavatam, 9.10.2.)

Az Úr Ramacandra megjelenési napja 2018. március 25. (vasárnap)!

Az Úr Ramacandra Istennek olyan inkarnációja, aki a paritranaya sadhunam vinasaya ca duskrtám misszióért — a bhakták megvédelmezéséért és a bûnösök elpusztításáért — száll alá. Az Úr Ramacandra teljesíti az Istenség Legfelsõbb Személyisége inkarnációjának valódi szándékát, s a bhakták élnek a lehetõséggel, hogy szeretõ transzcendentális szolgálatot végezzenek Neki.

A sors akaratából Ravanát, a raksasák vezérét nem ölhette meg más, csak egy emberi lény, ezért az Úr Ramacandra, az Istenség Legfelsõbb Személyisége emberi formában jelent meg. Az Úr Ramacandra küldetése azonban nemcsak az volt, hogy elpusztítsa Ravanát, hanem az is, hogy megtanítsa a halandó lényeknek, hogy a számtalan nyomorúság oka a nemi élet vagy a feleség körül összpontosuló anyagi boldogság. Õ az önellátó Istenség Legfelsõbb Személyisége, akinek semmi sem okozhat bánatot.