Nrsimha Caturdasi és SRS vyasa puja

A 2019-es évben a Nrisimha Caturdasi fesztivál időpontja május 18. (szombat), s másnap (május 19-én, vasárnap) tartjuk majd Őszentsége Sivarama Swami Maharaja Vyasa-puja fesztiválját.

 

Bahir nrsimho hrdaye nrsimhah:

„Bárcsak az Úr Nrsimhadeva a szívembe ülne, és elpusztítaná minden rossz tulajdonságomat! Bárcsak megtisztulna az elmém, hogy békésen imádhassam az Urat, és békét hozhassak az egész világra!" (SB 5.18.9. Magyarázat).

„Az ember a lelki tanítómester kegyéből kapja meg Krsna áldását. A lelki tanítómester kegye nélkül az ember egyáltalán nem tud fejlődni. Mindig emlékeznem kell hát a lelki tanítómesterre, és a dicsőségét kell zengnem. Naponta legalább háromszor tiszteletteljes hódolatomat kell ajánlanom lelki tanítómesterem lótuszlábainak.” (Sri Gurv-astaka, utolsó versszak)

Egy kis ízelítő a 2018-as fesztivál nektárcseppjeiből:

"A hónap utolsó hétvégéjén az Úr Nrisimhadeva megjelenését és Sivarama Swami Maharaja Vyasa-pujáját ünnepeltük. Mindkét fesztiválnap fantasztikus volt: csodálatos darsana és oltárdíszítés, felejthetetlen programok, a reggeli és az esti kirtanák pedig mindent felülmúltak! Bhakti-bhringa Govinda Maharaja a fesztivál vendégeként áldott meg minket társaságával, így Nrisimha Caturdasi reggelén hat és fél órás kirtanával kezdtük az ünneplést! Másnap pedig nehéz volt eldönteni, hogy a reggeli vagy az esti – majdnem éjfélig tartó – kirtana volt-e csodálatosabb… Nagyon köszönjük mindannyiótoknak, akik eljöttetek! Felemelő érzés volt együtt énekelni és szolgálni Veletek!"