Nitya-seva Hírlevél - 40. szám

 2018. január

 Kedves Bhakták!
 
Január a változékony időjárás jegyében telt Krisna-völgyben. Az egymás után érkező hideg- és melegfrontok hatására hideg és havas, valamint enyhe és napos időszakok váltogatták egymást, így Radha-Syama is egymás után tudtak hol téli, hol tavaszi kedvteléseiknek hódolni. Az olvadó hó alól a melegebb napokon már a hóvirágok is előbújtak, s rajtuk kívül a téli jázmin és a tündérfa apró, halványsárga, mézédes illatú virágai nyílnak Radha-Syama kertjében ebben az időszakban. Nagy kincs a helyi virág az évnek ebben a szakaszában, így amint a bhakták megpillantják e virágok valamelyikét, rögtön behozzák őket felajánlásként Radha-Syamának. Az apró, sárga virágok és a jázmin az Isteni Pár haját díszítik, a hóvirágok pedig csokorban kerülnek Srimati Radharani kezébe.

A könyvosztásból hazaérkező bhakták visszatértek mindennapi szolgálataikhoz, de egy helyi fesztivál keretében január elején még egyszer megünnepeltük az eredményeiket, s mindenkinek, aki részt vett a maratonon, köszönetet mondtunk az erőfeszítéseiért. A fesztiválon vendégül láttuk a Krisna-völgyhöz tartozó Nama-hattás bhaktákat is, s így a nagy közösség tagjai oszthatták meg egymással sankirtana-történeteiket és lelkesítő élményeiket. A programon alig lehetett betelni a nektárral, s mindenki azt kívánta, bárcsak ne lett volna még vége a maratonnak! Az új évben is arra törekszünk majd, hogy minél többen – ezúttal már egyéb szolgálataink mellett is – részt vegyünk a könyvosztásban és a prédikálásban, hiszen ahogy Srila Bhaktisiddhanta Maharaja is mondta: a prédikálás az élet. Lehetőség pedig adódik bőven a Krisna-tudat bemutatására: akár itt helyben, a hozzánk érkező vendégek számára, akár a környező településeken, akár Nama-hatta programokon.

Január utolsó hétvégéjén Sri Sri Dayal-Nitai–Vijaya-Gauranga beavatásának 26. évfordulóját ünnepeltük a budapesti templomban. Gaura-Nitai gyönyörű kék ruhát viselt, s ehhez illően az oltáron is minden díszítés kék volt. Egy nagyon lelkes kirtanával kezdődött a program, s a bhakták még boldogabban énekeltek és táncoltak, miután 8 órakor kinyílt a függöny az oltáron és Gaura-Nitai csodálatos darsanájában részesültek. A leckén az Úr Caitanya és az Úr Nityananda prédikáló hangulatáról hallhattunk, s utána abhiseka következett kis Gaura-Nitai számára. Végül prasadam előtt még betekintést nyerhettünk a nagyon sikeres budapesti prédikálásba egy félórás film keretében. A sok prédikáló tevékenység – a napi könyvosztás, a havi könyvosztó napok és harinámák, a prasadamosztás és a Bhaktivedanta Főiskola programjai – közül a film főképp a bhakta-program sikerére fókuszált. A Govinda Klub rendezvényei minden héten rengeteg fiatalt vonzanak, akik közül idővel egyre többen akarják kipróbálni az önkéntesi életet a templomban is. Transzcendentális prédikálás ki jaya!

A Nitya-seva támogatók köre ebben a hónapban három új taggal bővült! Köszöntjük őket is a csapatban, s köszönjük mindannyiótoknak rendszeres hozzájárulásaitokat Radha-Syama és Gaura-Nitai napi imádatához. És ha már a részletfizetéseknél tartunk, néhány alázatos kérést szeretnénk intézni hozzátok. Kérjük, amikor csak lehet, a Nitya-seva adományaitokat bankszámlán keresztül utaljátok! Természetesen fesztiválokon és más rendezvényeken a Nitya-seva asztalnál továbbra is lehetőség van készpénzzel való fizetésre, s ha más alkalmakkor mégis készpénzben szeretnétek odaadni az adományaitokat, kérjük, kizárólag a Nitya-seva csoport tagjainak, Syamajiu Dasinak, Mohana Dasának vagy Anuragi Dasinak – átvételi elismervény ellenében – adjátok oda azokat! Kérjük, ne használjatok közvetítőket az adományaitok eljuttatására! Többször előfordult már, hogy a közvetítőkkel küldött adományok más osztályba futottak be, így egyéb – természetesen szintén nemes – célokra fordították őket vagy csak jóval később jutottak el hozzánk. Csak olyan adományokra tudunk a jövőben felelősséget vállalni, melyek megfelelnek a fentebb leírtaknak.

Tudjuk azt is, hogy sokan szeretitek személyesen Srila Sivarama Maharaja kezébe adni az adományaitokat, mert szeretnétek elégedetté tenni őt az Uraknak szánt felajánlásotokkal, de kérjük, vegyétek figyelembe, hogy amikor egy programon találkoztok vele, ő utána továbbmegy a következő programra, a következő városba vagy a következő országba, így nehéz neki az adományaitokkal a zsebében utazni és azon gondolkodni, hogyan juttassa célba azt a laksmit. Kérjük, vegyétek le róla ezt a terhet azzal, hogy a bankszámlára utaltok vagy pedig a megfelelő személyeknek juttatjátok el készpénz-adományaitokat. Előre is köszönjük a megértéseteket és az együttműködéseteket. Jaya Radha-Syama!

Végül pedig kérjük, tekintsetek bele a februári Nitya-seva naptárba, ahol az alábbi napok közül tudtok még válogatni:
 
2., 3., 4., 6., 7., 9., 13., 15., 19., 20., 22., 26., 27. és 28.

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
Syamajiu Dasi

2019. február 11., Új Vraja-dhama

How Can You Help?