21. szám - Nitya-seva hírlevél

 2017. június

 Kedves Bhakták!
 
Itt a nyár, s egyre több vendég érkezik Radha-Syamához látogatóba! Csodálatos látni, hogy Krisna-völgy szépsége, nyugalma és tisztasága mennyire lenyűgözi az embereket, s hogy a vendégvezető bhakták milyen nagy szakértelemmel mutatják be nemcsak a dhamát, hanem Krisna-völgy szívét, a templom oltárát is az ide látogatóknak. Radha-Syama vonzereje a vendégek szívét is megolvasztja, s a körbevezetés után mindenki széles mosollyal és elégedetten távozik. Legtöbben nem is sejtik, milyen kincsekkel gazdagodnak az itt eltöltött rövid idő alatt: éneklik a szent nevet, bhaktákkal vannak együtt, prasadamot esznek, Radha-Syama darsanájában részesülhetnek, s még szolgálatot is végezhetnek Nekik, amikor az oltár előtt állva meglegyezik Őket pávatollas legyezővel! Ezek mindegyike már önmagában is felbecsülhetetlen értékű drágakő, s az igazán szerencsések többet is hazavihetnek magukkal.

Nitya-seva fronton nagy előrelépés volt múlt hónapban, hogy egy újabb kedves bhakta csatlakozott a Nitya-seva csoporthoz Mohana prabhu személyében, akit a magyar yatra bhaktáinak aligha kell bemutatnunk. Több mint tíz évet sankirtanázott a budapesti templomban kiváló eredménnyel, s e mellett néha adományokat gyűjtött egy-egy projektre. A következő néhány évben a Nitya-seva projekt keretein belül fogja Radha-Syama és Gaura-Nitai dicsőségét hirdetni Magyarországon. Sokakat már megkeresett az elmúlt hónap során is a Nitya-sevával kapcsolatban, de ha még nem találkoztatok vele, fogadjátok őt nagy szeretettel!

Június elején a Nitya-seva csapat is részt vett az országos Bhakta Sanga találkozón, ahol a magyar yatra elmúlt 30 évének eseményeire tekintettünk vissza. Volt Nitya-seva workshop is, s mivel a Nitya-seva adományok célja a magyarországi murtik fenntartása, egy, a murtik imádatával kapcsolatos kérdőívvel készültünk a lelkes érdeklődő bhaktáknak, hiszen kíváncsiak voltunk rá, mi mindent tudtok azzal kapcsolatban, hogy mi történik a pujári szobák berkein belül Budapesten és Krisna-völgyben. Ha nem tudtatok részt venni rajta, mert a sok más érdekes workshop máshová csábított Titeket, a kérdőív kérdéseit itt olvashatjátok el, s a válaszokat a következő havi hírlevélben fogjuk közölni. Addig pedig meditálhattok rajtuk, vagy esetleg utánanézhettek azoknak a válaszoknak, melyekben nem voltatok biztosak :-)

A hónap végén egy forgatócsoport járt nálunk Krisna-lila mataji vezetésével, s két filmet készítenek el év végére az itt leforgatott anyagból. Az első rövidfilm Krisna-völgyről fog szólni: hogyan ragadja el a dhama és Radha-Syama vonzereje mind a bhakták, mind az idelátogatók elméjét; a másik pedig a Nitya-seva projektet mutatja be részleteiben, melyben támogató bhakták is megszólalnak, s megosztják velünk, mi inspirálja őket Radha-Syama szolgálatában, s hogy miként viszonozza az Isteni Pár Értük tett erőfeszítéseiket. Mindkét film csodálatos lesz!

A múlt havi befizetéseket illetően pedig: két bhakta fejezte be a korábban megkezdett Nitya-seváját, s egy új dubai család fizetett be egy teljes napi támogatást. Mindannyiótoknak köszönjük szépen az adományaitokat!

Július egy olyan hónap a Nitya-seva naptárban, melyben nagyon sok nap vár még arra, hogy egy-egy támogató kiválassza! Ez esetben könnyebb azokat a dátumokat leírni, amik már foglaltak: július 5, 8, 13, 14, 21, 23, 26, 29 és 31. Ezeken a napokon kívül még bármelyik választható!

A Nitya-seva csoport nevében szolgátok:
Syamajiu dasi

Hogyan segíthet?

Letölthető anyagok