21. szám - Nitya-seva hírlevél

 2017. május

 Kedves Bhakták!

Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttetek a májusi fesztiváljainkra Krisna-völgybe! Jó volt Veletek együtt lenni és közösen ünnepelni! Nagyon köszönjük az ajándékaitokat és adományaitokat, amiket Radha-Syamasundarának hoztatok! Mindkét fesztiválnapon különleges darsanákban részesülhettünk, s a virághátterek készítésében sok szorgos bhakta vett részt. Radha-Syama nemcsak mindkét reggel, de mindkét este is új ruhában tündökölt. A legtöbb fesztivál fénypontja az esti bhajanák és kirtanák, s ez most sem volt másképp: a Vyasa-puja esti bhajanája egészen másnap hajnalig tartott. Rég táncolt már ilyen sok bhakta együtt ennyire boldogan Radha-Syama örömére!

        

Valószínűleg jó páran találkoztatok a fesztiválokon a kis Jivával, Új-Vraja-dhama egyik fiatal tagjával, aki Radha-Syamasundara Nitya-sevájára gyűjtött adományokat. Nemrég kapott egy levelet Srila Sivarama Maharajától, aki leírta neki, hogy milyen szolgálatokat tud majd a jövőben megtanulni és végezni, s megkérte, hogy amíg felnő, gyűjtsön össze egy Nitya-sevát a fesztiválra látogató vendégektől. Jiva most ötéves, az idén még óvodás. Már nagyon várta a fesztivált, hogy elkezdhesse a gyűjtést, s az anyukájával készítettek egy adománygyűjtő ládikát erre a célra, melyre Radha-Syamáról készült képeket és egy feliratot ‒ NITYA-SEVA ‒ ragasztottak. Jiva azonban a fesztiválok előtt beteg lett, úgyhogy az anyukája úgy gondolta, meg kell várni a következő ünnepséget. De a kisfiú nagyon eltökélt volt és nem akart várni, úgyhogy egyelőre még ugyan az apukája segítségével, de belekezdett a gyűjtésbe, és sorra megszólította a vendég bhaktákat. És olyan ügyesen gyűjtötte az adományokat, hogy biztosan meglesz az a Nitya-seva, mire felnő és elkezdi a szolgálatait!

Befizetések szempontjából is sikeres hónapot zártunk: öt új teljes befizetés történt, ami eddig havi rekordnak számít. Nagyon köszönjük mindannyiótoknak, akik ebben a hónapban is hozzájárultatok ahhoz, hogy biztosítsuk Radha-Syama imádatának folytonosságát! És mivel mostanában írtunk pár sort az adományozóinkról, ebben a hírlevélben is hadd említsünk meg egy kedves bhaktát, aki ugyan az ország másik felében lakik és sosem végzett teljes idős szolgálatot, de szolgálataival már biztosan felhívta magára az Isteni Pár figyelmét. Amikor évekkel ezelőtt megismerkedett a Krisna-tudattal, nem volt túl sok lehetősége arra, hogy a bhakták társaságában legyen, de elkezdte követni a Srila Prabhupada könyveiben leírt elveket: a négy szabályt, a 16 kör japát és az adományozást. És mivel Srila Prabhupada azt javasolja, hogy bevételünk ötven százalékát szánjuk adományozásra, elkezdte minden hónapban félretenni Radha-Syamának a jövedelme ötven százalékát, és amikor találkozott a bhaktákkal, odaadta nekik. Nagyon egyszerű életmódot folytat, hiszen amúgy minimálbért kap, de azóta sem tántoríthatja el semmi attól a meggyőződésétől, hogy a fizetése fele Radha-Syamáé. A régi rendszer szerint két Nitya-sevát sikerült összegyűjtenie, s rendszeresen Seva-pujákat is fizetett, most pedig a régi Nitya-seváit emeli a jelenlegi összegre.

Jaya Radha-Syama!

A június havi választható Nitya-seva napok pedig a következőek: 2, 3, 6‒7, 9‒14, 19, 21, 23 és 25.

szolgátok:
Syamajiu dasi

Hogyan segíthet?

Letölthető anyagok